همه نکاتی که برای انتخاب درست نام دامنه باید بدانید (بخش چهارم)

۱۳-برای برندهایتان دامنه ثبت کنید:

خیلی‌ها فکر می‌کنند نام دامنه‌ باید چیزی عمومی باشد؛ مثلاً اگر شما ماشین می‌فروشید لابد باید دامنه‌ای مانند cars.com تهیه کنید. شاهدشان هم پولی است که باید برای چنین دامنه‌ای بدهید. اما واقعاً اگر کسی دنبال خرید ماشین باشد به احتمال زیاد از قبل می‌داند چه‌جور ماشینی می‌خواهد و برند خاصی را در ذهن دارد و احتمالاً همان را هم جست‌جو می‌کند: تویوتا، بنز، هیوندای! کسی به دنبال cars.com نیست چون با دیدن چنین نام عمومی‌یی تصور خاصی به ذهن‌شان خطور نمی‌کند و نمی دانند با چه مواجه خواهند شد.

به همین دلیل اگر برندی دارید بهتر است نام دامنه‌تان همان برندتان باشد. اگر شرکتی دارید که چندین محصول دارد و مالک چند برند است دست به جیب شوید و برای هر کدام یک دامنه ثبت کنید. اگر یک دامنه برای شرکت‌تان ثبت کرده‌اید لازم نیست خودتان را محدود کنید. چند دامنه هم برای محصولات‌تان ثبت کنید. حداقل فایده‌ی این کار این است که برای همه‌ی برندهایتان نام دامنه‌هایی دارید که اختیارشان دست خودتان است و کس دیگری نمی‌تواند با ثبت دامنه به نام برندهای شما از آن‌ها سوءاستفاده کند. می‌توانید صفحه‌ی مربوط به هر محصول را از سایت اصلی به وب‌سایت مربوط به ان محصول هدایت کنید یا برعکس٫ دست خود را باز بگذارید.

۱۴-هم آینده‌نگر باشید و هم تمرکز داشته باشید:

آینده‌نگر باشید. اگر درصدید محصولات و سرویس‌های دیگری نیز در آینده ارایه کنید نام دامنه‌ای ثبت نکنید که شما را به محصول فعلی‌تان محدود کند، اگرچه در این جهت استفاده از نکته‌ی ۱۳ می‌توانید مفید باشد. اما به این توصیه‌ی کارشناسان بازاریابی نیز توجه کنید که یک وب‌سایت تجاری باید تنها یک موضوع و حوزه‌ی تمرکز داشته باشد. همه‌ی محصولات و سرویس‌هایی که در یک وب‌ساین ارایه می‌شود باید مرتبط باشند. منظور از آینده‌نگری این نیست که در وب‌سایت‌تان هم لوازم بهداشتی بفروشید و هم خدمات باربری ارایه کنید! یک وب‌سایت با حوزه‌ی کاری گسترده برای کسی که دنبال اطلاعات یا محصول خاصی می‌گردد جذاب نیست.

۱۵-نام دامنه‌ی شما باید قابلیت برند شدن داشته باشد:

اگر می‌خواهید یک کسب‌وکار آنلاین جدید راه بیندازید نام دامنه‌ای انتخاب کنید که بتواند بعدها برند شود. اگر کارتان بگیرد قرار است معروف شوید و هر روز افراد بیش‌تری اطلاعات شما را در اینترنت پیدا کنند. نقش نام دامنه در بازاریابی کارتان زیاد است. نام دامنه‌ی خوب بامفهوم است، دل‌نشین است، در دهان می‌چرخد، و بهتر است بامزه، هوشمندانه، جالب، و سلیس باشد. از نکته‌ی ۱۰ استفاده کنید. تعریف مامان و عمه کافی نیست، نام مورد نظرتان را با چند نفر مطرح کنید و ببینید یک هفته بعد آن را به خاطر می‌آورند یا نه. یک برند خوب تنها ترکیب چند کلمه نیست.

۱۶-نام دامنه باید منحصربه‌فرد باشد، شبیه رقبا نباشید:

از نام دامنه‌های شبیه به دامنه‌های فعلی، به‌ویژه دامنه‌های رقبا استفاده نکنید، مگر این‌که هدف‌تان ترافیک‌دزدی و کش رفتن بازار به هر طریق باشد. نام دامنه‌ی مشابه می‌تواند باعث مشکلات حقوقی شود، حداقل در مملکت‌هایی که در این موارد قوانین شکل‌گرفته و جاافتاده‌تر است که چنین است. اما دلیل اصلی این توصیه به نکته‌ی قبل برمی‌گردد؛ برند شما باید کاملاً برجسته و متفاوت باشد. به این هم توجه کنید که ممکن است تجارت شما جا بیفتد اما به علت شباهت نام دامنه‌تان به یک وب‌سایت دیگر مشتری‌ها به جای شما جذب رقبا شوند.

منبع : سایت طاها دومین