همه نکاتی که برای انتخاب درست نام دامنه باید بدانید (بخش ششم)

۲۱-دامنه را خودتان و به نام خودتان ثبت کنید:

اگر می‌خواهید کسب‌وکارتان را در فضای آنلاین هم پی بگیرید یا یک کسب‌وکارآنلاین راه بیندازید ثبت نام دامنه‌تان را به طراح وب‌سایت، دوست، کارمند، شرکت ثبت دامنه نسپرید. نتیجه‌ی خوب این کار این است که ممکن است دامنه‌ای داشته باشید که به نام کس دیگری باشد. نتیجه‌ی نه چندان خوبش این است که طراح وب‌سایت‌تان برای فروش دامنه‌ای که از اول قرار بوده برای شما ثبت کند و کلاً ۱۰ دلار برایش پرداخته به خودتان شما را مجبور کند ۲۰۰۰ دلار بپردازید. حتا اگر خودتان فرصت کافی برای ثبت دامنه‌تان را ندارید مطمئن شوید دامنه را به نام خودتان و با مشخصات و ایمیل خودتان ثبت می‌کنند.

۲۲-دنبال دامنه‌های از قبل ثبت شده و دامنه‌های ممتاز نباشید:

اگر به اندازه‌ی کافی فکرتان را به کار بیندازید احتمال آن‌که بتوانید دامنه‌ای با نام مناسب را با مبلغی بین ۱۰ تا ۳۰ دلار ثبت کنید زیاد است. اما ممکن است به هر دلیلی به دنبال دامنه‌ای با نام خاص باشید که قبلاً ثبت شده است. مردم خودخواه و طمع‌کارند و ممکن است برای تحویل مالکیت دامنه شرایط سر بریده هم بخواهند. بعضی‌ها اصلاً از همین راه نان می‌خورند، یعنی دامنه‌هایی که به نظرشان خوش‌فرم و مشتری‌دار می‌آیند یا نام شرکت‌های شناخته‌شده را ثبت می‌کنند و به معرض فروش می‌گذارند. اگر کاملاً مجبورید یک نام دامنه را بخرید و قضیه حیثیتی است فروشنده را در وضعیت همه یا هیچ گیر بیندازید. اگر فکر می‌کنید پرداخت ۱۰۰ هزار تومان برای دامنه معقول است به فروشنده مثلاً ۲۰۰ هزار تومان نقد پیش‌نهاد دهید و حاضر به پرداخت حتا یک ریال بیش‌تر هم نشوید. به طور قاطع مشخص کنید که به هیچ وجه حاضر به پرداخت مبلغی بیش‌تر نیستید. اگر شما مبلغی پایین پیش‌نهاد کنید مالک دامنه معمولاً تا دو یا سه برابر آن را درخواست خواهد کرد. با پیش‌نهاد مبلغ قابل توجه ترس از دست دادن معامله به فروشنده غلبه خواهد کرد و شما دامنه‌تان را به دست خواهید آورد. در نهایت بعید است فروشنده برای هر دامنه به این زودی‌ها پیش‌نهادهای بهتری دریافت کند مگر این‌‌که واقعاً نام دامنه‌ی مورد نظر شما خیلی مقبول باشد که این روزها بعید است چنین نام‌هایی آزاد مانده باشند.

۲۳-در خرید دامنه‌های منقضی‌شده احتیاط کنید:

فرض کنیم یک دامنه‌ای که اخیراً منقضی شده یا یک دامنه‌ی ثبت‌شده را با قیمت خوب و استثنایی می‌توانید به چنگ بیاورید. اولین کاری که باید بکنید این است که مطمئن شوید از این دامنه قبلاً سوء استفاده نشده یا دامنه فیلتر نشده باشد یا به علت فعالیت‌های نامطلوب دامنه را موتورهای جست‌جو به‌ویژه گوگل به عنوان اسپم نشناخته باشند و دچار جریمه در رتبه‌دهی نکرده باشند. از سایت‌هایی که وب‌سایت‌ها را آرشیو می‌کنند مانند archive.org محتواهای قبلی وب‌سایت‌هایی را که روی این دامنه قرار گرفته بوده‌اند چک کنید. هم‌چنین چک کنید که دامنه از کجاها لینک گرفته است. راه ساده‌ی این کار جست‌جوی عبارت «link:www.domain-name.com» در گوگل است.

۲۴-برای ثبت دامنه‌تان از خدمات ثبت‌کننده‌های معتبر استفاده کنید:

همه‌ی شرکت‌هایی که در بازار خدمات ثبت دامنه ارایه می‌دهند به عنوان نماینده‌ی فروش چند شرکت محدود بین‌المللی کار می‌کنند. خوش‌بختانه شرکت‌های ایرانی به لطف تحریم‌های تجاری برخی کشورها گزینه‌های زیادی برای انتخاب ندارند. شرکت‌هایی که در حال حاضر با ثبت دامنه به نام ایرانی‌ها مشکلی ندارند ظاهراً Directi و Tucows هستند. قبلاً ایرانی‌ها با OnlineNIC هم کار می‌کردند که اخیراً از تمام ایرانی‌ها خواسته دامنه‌هایشان را انتقال دهند، مگر این‌که دامنه با مشخصات فردی در خارج از ایران ثبت شده باشد که اگر چنین فردی را که مورد اعتماد کامل‌تان باشد نمی‌شناسید خلاف نکته‌ی ۲۱ است. گاهی هم بعضی از این شرکت‌های نماینده یا حتا مراجع بین‌الملی ثبت دامنه از بازار کنار می‌کشند و شما را حیران و ویلان می‌گذارند. مطمئن باشید در صورت چنین اتفاقاتی اختیارات دامنه‌تان را در دست داشت هباشد تا بتوانید برای انتقال به‌موقع آن چاره پیدا کنید.

منبع : سایت طاها دومین